40 m3 – 6 tons arkivmaterialer!

Inspektørens kontor tjener et helt nyt formål

Alle 6 tons skulle ud gennem vinduet

I juni måned påbegyndte vi nedpakningen af museets omfattende beholdning af arkivmateriale – indsamlet løbende siden museets grundlæggelse i 1898. Arkiverne stod på hylder, i skabe, under borde, i de yderste hjørner – ja, alle steder, hvor man op gennem årene har kunnet finde bare en lille plads til de mange spændende materialer, som foreninger, enkeltpersoner, deres arvinger o.a. har betænkt museet med.

Materialerne er af meget forskellig beskaffenhed og i meget forskellig tilstand og skal derfor behandles med stor omhu. Flyttekasserne hobede sig lynhurtigt op langs vægge og i kontorer, og på et tidspunkt var der ikke plads til en eneste flyttekasse mere – så det var på tide at få flyttet første portion til arkivernes fremtidige plads – i kælderen på Rosenørns allé.

Bemærk armen til højre

Et held, at det ikke regnede den dag!

Flyttefirmaet stillede om morgenen, satte lift op til 2. sal, og så blev kasserne en efter en ekspederet ud gennem vinduet og sænket ned til gadeniveau. Da sidste kasse var anbragt i flyttebilen, gik turen til Musikmuseets kommende ”hjem” i det gamle Radiohus, og alt materialet blev stablet op i to kælderrum – klar til at blive stillet op i de nye kompaktreoler.

Flytningen varede i alt 8½ time, og flyttefolkene var topprofessionelle og i godt humør hele dagen (på trods af varmen – det krævede meget vand!); omvendt fik vi fra dem stor ros for pakningen af materialet – både praktisk og vægtmæssigt.

I alt 40 m3 – 6 tons – arkivmateriale i første omgang; og der pakkes fortsat i Åbenrå 32! Senere på året kommer turen til de resterende arkivalier, bøger, tidsskrifter og småtryk!!!

Et hjørne af kælderen i Rosenørns allé

Venter på udpakning!

0 Kommentarer til “40 m3 – 6 tons arkivmaterialer! ”