Besigtigelse af Musikmuseets fremtidige lokaler

En fornem velkomst!

Banner på stilladset ved byggepladsen på Rosenørns allé.

I løbet af efteråret 2012 har håndværkerne haft travlt med nedrivningen på de 2 etager i det gamle Radiohus, hvor Musikmuseet flytter ind i slutningen af 2013. I december måned var denne del af projektet endelig færdiggjort – og en lang række af de implicerede medarbejdere benyttede chancen til at se lokalerne i hel ‘rå’ stand.

Allerede ved ankomsten til hjørnet af Rosenørns  allé / Worsaaesvej blev vi mødt af museets store banner, som oplyser om, hvad der foregår indendøre – og før vi blev lukket ind, delte Lisbet Torp planer over etagerne ud til alle fremmødte og gennemgik kort den fremtidige indretning af både 3. sal, som bliver udstillingsetagen, og 2. sal, hvor bibliotek + mediatek, administration samt undervisningslokaler til projektet Det Klingende Museum får til huse.

Efter introduktionen gik vi først op på 3. sal, som er totalt ryddet, og hvor man har et ubrudt forløb på 60 m fra den ene ende af udstillingslokalet til den anden. Umiddelbart synes rummet kæmpestort – men når montrer og genstande til sin tid flytter ind, kommer det nok til at knibe med pladsen alligevel!

Et kig på 3. sal

Her i midten skal lydarkaden indrettes.

Ud fra de omdelte planer forsøgte vi at danne os et billede af, hvordan det hele kommer til at præsentere sig – men nemt er det ikke!

Besigtigelsen fortsatte på 2. sal, hvor den lange gang i midten skal bevares af fredningsmæssige hensyn. Her indrettes bibliotek og mediatek i enden nærmest Rosenørns allé – dernæst et antal kontorer – og i den anden halvdel af etagen opbygges tre fantastiske undervisningslokaler, hvor deltagerne i Det Klingende Museum skal afprøve en lang række instrumenter indkøbt til formålet.

Også museets kælderlokaler blev vist frem – ikke mindst bibliotekets allerede installerede kompaktreoler var imponerende – og alle gik vi derfra med en god fornemmelse af, at nu er det, vi har arbejdet på så længe, endelig ved at blive en realitet!

Og hvor skal (musik)skabet så stå?

Der var stor interesse for at studere alle detaljer.

MUSIKMUSEET ønsker alle en RIGTIG GLÆDELIG JUL OG ET GODT NYTÅR!

0 Kommentarer til “Besigtigelse af Musikmuseets fremtidige lokaler ”