Musikmuseets flytteprojekt går nu ind i den egentlige byggefase

Efter lange og grundige forberedelser, går Musikmuseets flytteprojekt nu ind i sin egentlige byggefase.

Forud er gået måneders overvejelser og forberedelser i et tæt samarbejde mellem museumsinspektører, arkitekter, ingeniører, konservatorer, sikrings- og klimakyndige kolleger – samt mange andre faggrupper på Nationalmuseet – foruden uvurderlig rådgivning fra Kulturstyrelsen og museets bygherrerådgiver.

Som tidligere omtalt her på bloggen, flytter Musikmuseet fra sin nuværende adresse i gaden Åbenrå til det tidligere radiohus på Rosenørns Allé, hvor museet bliver nærmeste nabo til Det Kgl. Danske Musikkonservatorium.

Men allerførst skal i alt 1632 m2 fordelt på to etager i bygningen ud mod Worsaaesvej dog delvis ryddes.

Musikmuseets kommende adresse

Et kig fra Rosenørns Allé - Musikmuseet flytter ind på 2. og 3. etage i hele bygningens længde

Tre byggefaser

• Den 9. juli 2012 begynder opbygning og klargøring af byggepladsen på hjørnet af Rosenørns Allé og Worsaaesvej, og i løbet af få dage går håndværkerne i gang inde i bygningen med rydning af etagerne.
  • I slutningen af september d.å. går arbejdet over i næste fase, som omfatter total istandsættelse og klargøring af de to etager med henblik på indretning af rammerne til brug for Musikmuseet med alt, hvad dertil hører af formidlings- og forskningsmæssige faciliteter: Udstillinger, museets formidlingstilbud Det Klingende Museum, bibliotek og mediatek, administration m.m.
  •  I august 2013 begynder Nationalmuseets udstillingsarkitekter opstilling af specialfremstillede udstillingsmontrer, konservatorerne går i gang med at montere flere hundrede musikinstrumenter, hvorefter lys- og lydfolk samt web-designere kan bringe Musikmuseets enestående samlinger i spil.

Åbningen!

I slutningen af 2013 skal alt gerne være klar til, at Musikmuseet kan slå dørene op for besøgende i de nye omgivelser. Dermed vil det tidligere Radiohus – nu det Kgl. Danske Musikkonservatorium – have føjet endnu en musikalsk dimension til Vilhelm Lauritzens fantastiske bygning.

3 Kommentarer til “Musikmuseets flytteprojekt går nu ind i den egentlige byggefase ”

1. 1 Klaus 16. juli 2012 kl. 15:14

Jeg så engang en Elvis Presley udstilling på museet – rimelig kulørt! Hvornår var det – og hvor kom de udstillede genstande fra?

2. 2 Lisbet Torp 30. juli 2012 kl. 12:00

Året var 1995 – august.
    Udstillingen, som turnerede i Europa, var tilrettelagt af Elvis-museet i Memphis og indeholdt memorabilia og andre genstande fra museet i USA. Udstillingen havde inden den kom til København været vist på Musikmuseet i Stockholm.
    Venlig hilsen, Lisbet Torp

1. 1 what are some promotional codes for goldeneye 007 wii Trackback til 31. december 2015 kl. 22:22