Orgelhistoriske artikler tilgængelige på nettet

Ole Beuchert Olesen skriver:

Bogværket Danmarks kirker har været under udgivelse siden 1933 og fylder i dag 57 bind med tilsammen mere end 37.000 tryksider. Værket er for tiden under digitalisering, og indtil nu er 14.000 sider, omfattende 509 kirker, kapeller m.v., blevet publiceret på internettet.

I de tidligste bind af “kirkeværket” blev der desværre ikke gjort meget ud af orglerne, men siden 1972 har orgelredaktionerne været lagt i hænderne på Musikmuseets medarbejder Ole Beuchert Olesen, der også bestyrer Den Danske Orgelregistrant, og det er en stor tilfredsstillelse for os at konstatere, at dette omfattende orgelhistoriske materiale nu bliver tilgængeligt for enhver, der har adgang til internettet.

Webadressen er: http://danmarkskirker.natmus.dk

Svendborg-fragmentet

Fragtment af nodebog

Musikmuseets medarbejdere leverer også andet end orgelhistorisk stof til Danmarks Kirker. I det senest udkomne hæfte – om Vor Frue Kirke i Svendborg – kan man således læse om et bevaret fragtment af en nodebog. Se omtalen s. 342-343 på nedenstående link:

http://danmarkskirker.natmus.dk/uploads/tx_tcchurchsearch/Svendborg_0257-0400.pdf

0 Kommentarer til “Orgelhistoriske artikler tilgængelige på nettet ”


  1. Ingen kommentarer

Efterlad en kommentar
Arkiv

Kategorier