Hovedet på bloggen – 4

Hvad laver vi egentlig på museet, når udstillingen er lukket?

Udstillingen er taget ned, registreret, fotograferet og pakket ned – to af museets tre huse er tømt – alt sammen i første halvår 2011 – så: HVAD LAVER VI EGENTLIG PÅ MUSIKMUSEET NU???

Spørgsmålet kan lyde meget relevant, og vi møder det også tit, både blandt kolleger og privat, så lad os prøve at finde ud af, hvad der sker (og om der overhovedet sker noget!!!!!).

Marie Martens, inspektør:

Sideløbende med det daglige biblioteksarbejde med indkøb af bøger, registrering af nyanskaffelser, klargøring af bøger til fjernlån og ikke mindst besvarelse af forespørgsler og betjening af bibliotekets mange besøgende går der en del tid med at bistå museets tre fastansatte kustoder med registrering af arkiver. Det er en fantastisk mulighed, at vi nu kan få fin-registreret arkiver, som der hidtil ikke har været ressourcer til at nå. Ligeledes bliver ny-indkomne arkiver registreret løbende og vil dermed være søgbare i vores online-katalog:

Til den nye udstilling skal der udvælges udstillingsegnet materiale fra museets bibliotek og arkiv: I den kommende tid skal jeg vælge og vrage blandt museets omfattende samlinger af blandt andet nodeautografer, trykte noder, breve og andre person- og institutionsrelaterede arkivalier, fotografier og andre typer portrætter og original billedkunst. Det udvalgte materiale skal bidrage til at fortælle om instrumenter, perioder, genrer, områder  og personer i den nye udstilling.

0 Kommentarer til “Hovedet på bloggen – 4 ”