Hovedet på bloggen – 3

Hvad laver vi egentlig på museet, når udstillingen er lukket?

Udstillingen er taget ned, registreret, fotograferet og pakket ned – to af museets tre huse er tømt – alt sammen i første halvår 2011 – så: HVAD LAVER VI EGENTLIG PÅ MUSIKMUSEET NU???

Spørgsmålet kan lyde meget relevant, og vi møder det også tit, både blandt kolleger og privat, så lad os prøve at finde ud af, hvad der sker (og om der overhovedet sker noget!!!!!).

Ture Bergstrøm – inspektør:

De faglige forespørgsler til museet fortsætter med uformindsket styrke, selv om udstillinen er lukket. Magasinet i Søborg skal fortsat passes, og efter genstandsudvælgelsen til den nye udstilling og indførelsen af disse i udstillingsdatabasen har der ligget et stort arbejde med at opdele instrumenterne i de relevante grupper i basen.

Der skal også følges op på konserveringen af de genstande, der jævnligt bliver bragt til Nationalmsueets Bevaringsafdeling, for at de kan være klar til genopstilling i de nye lokaler.

Sideløbende hermed arbejder jeg på, at Musikmuseet kan komme med i et stort, internationalt projekt, som sigter mod at gøre i første omgang Europas, senere hele verdens musikmuseers genstande tilgængeige via nettet; i skrivende stund er jeg i fuld gang med en fondsansøgning til formålet.

Derudover deltager jeg i et omfattende forskningsprojekt i samarbejde med Rosenborg, og et helt værksted, som museet har erhvervet fra Alfred Rosenwald, mangler registrering. Rosenwald var den sidste i Danmark, der byggede træblæseinstrumenter i den gamle tradition.

1 Kommentar til “Hovedet på bloggen – 3 ”

1. 1 Klaus Knudsen 18. januar 2012 kl. 16:47

Er museet interesseret i et selvspillende klaver af mærket GULBRANSEN, Marvig & Meyer, Kjøbenhavn. ?
    Der er ca 200 ruller med.