Nodesamlingerne er pakket ned!

Musikmuseets bibliotek og arkiv er i dén grad stadig åbent for publikum!

Vi har dog pakket vores nodesamlinger ned nu, fordi netop de samlinger har været opstillet i de to huse, som vi snart skal flytte ud af. Nodesamlingerne vil således snart blive flyttet til museets nye lokaler, hvor bibliotek og arkiv får fine magasinforhold i kælderen med kompaktreoler. Det betyder, at vi ikke kan stille noder til rådighed for vores brugere, førend vi når frem til 2013, hvor museet genåbner udstillinger og bibliotek i det tidligere Radiohus. Indtil da bliver vi boende i Præstegården i Åbenrå nr. 32.

Det kræver omhu at pakke fine, gamle noder forsvarligt ned

Fire personer i bibliotekets “pakke-team” har pakket 140 flyttekasser med noder, 110 æblekasser med arkivalier og en hel masse andre kassetyper med eksempelvis 78-rpm-plader, billedsamlinger og instrumenttegninger i ruller.

Musikmuseets nodesamlinger er nu pakket ned!

Nogle arkiver er ligeledes pakket ned nu, det gælder for de større arkivers vedkommende: Rolf Graaes Orgeltegninger (Arkiv 336), Kunstmaler Niels Vagn Jensens Operasamling (Arkiv 392) og Hornung & Møllers Arkiv (Arkiv 302).

De såkaldte ‘nummerbøger’ fra Hornung & Møllers fabrik er stadig tilgængelige: Har man spørgsmål om sit Hornung & Møller-instrument kan vi sædvanligvis oplyse om bygge-år, oprindelig køber, pris, materiale og instrumenttype for instrumenter bygget i perioden ca. 1851-1905. Send os blot en mail eller ring til os!  De nyere nummerbøger findes på Erhvervsarkivet i Århus.

Farvekoder på kasserne, så vi kan finde tingene igen!

Opgaven med nedpakning af den lille (!) del af bibliotek og arkiv har varet godt fire uger, og denne ‘generalprøve’ giver jo et meget godt billede af, hvor lang tid man skal regne med at bruge, når vi senere skal pakke og flytte den store del af bibliotek og arkiv!

0 Kommentarer til “Nodesamlingerne er pakket ned! ”