Godt nyt for strenge-nørder!

På Musikmuseets bibliotek har vi netop opstillet det ultimative værk om strengeinstrumenter på hylderne, helt frisk fra udgiveren i Canada, Canadian Conservation Institute. 

I de tre store bind kan man læse om ALT fra almindelig daglig vedligeholdelse af sin violin, bratsch eller cello til bevaring af strengeinstrumenter i historisk øjemed. Bogværket er skrevet af fagfolk til fagfolk inden for instrumentbygning, bevaring/konservering og museumsverdenen. Vi må derfor indrømme, at det er for nørder, men så er det til gengæld også guf!        

The Conservation, Restoration, and Repair of Stringed Instruments and Their Bows, I-III. Edited by Tom Wilder (Montreal, 2010)

Tjek bogen ud på forlagets hjemmeside http://www.ipci-canada.org/home  og kom så ind på Musikmuseets bibliotek og se den i levende live. Læsesalen er åben alle hverdage kl. 10-15.  Og husk, at vi jo har masser af bøger om strengeinstrumenter og alle andre tænkelige (og utænkelige) musikinstrumenter.

Niels W. Gades barneviolin, ca. 1825

Violin bygget af Niels W. Gades far, Søren Nielsen Gade. Violinen (MMCCS D 170) tilhører Musikmuseet og kan pt. ses i museets genstandsbase på bibliotekets læsesal man-fre 10-15

1 Kommentar til “Godt nyt for strenge-nørder! ”


  1. 1 Jørgen Martens 23. februar 2011 kl. 20:17

    Det er sandelig et imponerende værk i tre bind.
    Jeg kan forstå, at det mest er for fagfolk og nørder, så jeg kunne nok ikke have repareret min gamle seminarieviolin selv alligevel!
    Til lykke med anskaffelsen og held og lykke med det storslåede værk, som virkelig går i dybden.
    Det må da være kræs for feinschmeckere!

Efterlad en kommentar
Arkiv

Kategorier